Eräänä päivänä muumit olivat talviunilla ja sitten tuli kevät ja he lähtivät aamula syömään Muumimamman herkullista hilloleipää alas keittiöön potaita pitkin.

Esimerkiksi Nipsu oli valvonut koko yön ja häntä e väsyttnyt yhtään, hän heti nuuskutteli Muumimamman tekemiä hilloleipiä.ja sitten Nipsu tuli aistamaan yhden ja heti suusta tuli "röyh",  taisipa sieltä tulla röyhtäys. Ja sitten Nuuskamuikkunen meni herättää kaikki uut muumilaakson lapset. Sitten muut tuli maisamaan niinkuin esimerkiksi Muumipeikko ja heti hänen suustaan kuului sama ääni niinkuin Nipsulta "röyh"  röyhtäys tuli.

Sitten jokaiset muut jotka tuli, niin kaikki maistoivat yhden, koska niitä oli niin monta kuin lapsiakin. Ja sitten muut maistoivat ja laittivat yhden palasen suuhunsa ja muilta tuli sama niinkuin Nipsulta ja Muumipeikolta "röyh" ja sitte he lähtivät ulos leikkimään.
Ja sitten he löysivät pimeän metsän ja he leikkivät siellä läheisellä metsällä paljon, paljon, paljon tarzania. He leikkivät aamusta asti iltapäivään.
Heillä oli tosi hauskaa ja sitten he pomppivat paljon tarzaninaruilla.

Mutta sitten naapurin lapset tuli ja sitten kaikki lapset leikkivät yhessä tarzania. he pitivät niin hauskaa kuin pystyivät. Ja sitten he tulivat otiin ja naapurin lapset pääsi myös kylään ja sitten he pitivät siellä hauskan leikin minkä nimi oli tyynysotaa.
He leikkivät siellä hauskasti, kaikki olivat yksi vastaan kaikia vastaan.
Heillä oli hauskaa ja kaikki tappelivat kaikkia vastaan ja he pitivät niin hauskaa että he enivät sekaisin. ja sitten he pomppivat sängyissä niin, että he tekivät autoratailpailu.

Ja pelissä kaiki naapurin lapset hävisi ja he ihmettelivät miksi Muumien perhe voitti niin nopeasti. Mutta he ei voineet tietää.
Ja sitten Muumipeikko kertoi siitä kun naapurin lapsi kysyi, että he olivat syöneet niin paljon, että jaksoivat olla nokkeloita ja reippaita.
Sitten he yrittelivät toisenkin kierroksen ja kaikki naapurit olivat siellä ja sitten he kokeilivat yhessä kuinka nopeita he pystyivät olee  kun he kokeilivat sitä.

Sitten he lähtivät takas iltapäivällä sinne ulos ja sitten hee löysivät yhden linnun maasta ja ottivat sen kotiin koska hänellä ei ollut ketään joka pystyy hoitaa, hänellä ei ollut edes perhettäkään. Sitten Muumit otti sen heidän perheeseen, ja sitten lintu osasi puhua ja siihen hän vastasi että olipa hauska tulla jonkun perheeseen joka pystyy minua hoitaa.

 Ja sitten Muumipeikko hoiteli häntä joka päivä silleen että hän ruokki ja hoiteli häntä ja leikki hänen kaa. Ja sitten he menivät nukkumaan.
Ja sitten he löysivät kruunun ja sitten taikuri oli sitä etsinyt monta, monta, satoja vuosia sitten ja sitten muumit löysivt taikurin ja antoi sen kruunun heille.
Ja sitten sen takia he antoivat sen että taikui kysyi siitä, että hän oli sitä etsinyt niin monta vuotta, ettei hän jaksanut sitä koko aika etsiä. Ja sen pituinen se,